Luchtvaart en Techniek

Werken in de lucht

Om passagiers op een veilige en plezierige wijze naar hun vakantiebestemming te brengen kunnen wij niet zonder onze eigen airline en ons vliegend personeel.
TUIfly heeft een vloot van Boeings 787 Dreamliner, Boeings 767-300 en Boeings 737-800.
De Boeings 787 en 767 worden ingezet op de lange afstanden, de Boeings 737-800 op vluchten binnen en rondom Europa. In drukke periodes worden extra toestellen ingezet.

TUI is de eerste Nederlandse airline die de state of the art Boeing 787 Dreamliner aan de vloot heeft toegevoegd. Onze vloot in Nederland maakt onderdeel uit van de internationale vloot van TUI Group met luchtvaartmaatschappijen in Groot-Brittannië, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en België.
Aan boord bieden wij zitcomfort en service naar keuze: Star Class (114 cm beenruimte), Premium Comfort Class (94 cm beenruimte), Comfort (84 cm beenruimte) en Economy (76 cm beenruimte). Wij vliegen naar meer dan 50 bestemmingen wereldwijd: wij brengen onze reizigers naar vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee, het Caribische gebied, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika.
Bij onze airline werken ongeveer 800 medewerkers. Circa 120 medewerkers werken op het hoofdkantoor op Rijswijk en circa 50 medewerkers werken bij het eigen onderhoudsonderdeel TUI Engineering & Maintenance. De rest van onze medewerkers is werkzaam op de luchthaven Schiphol, in de cabine of in de cockpit.

Cabine

Werken in de cabine betekent een dynamische functie met een internationaal karakter. Samen met je collega’s bezorg je de TUI passagiers een prettige vlucht naar de verschillende vakantiebestemmingen. Dit vak vraagt nogal wat van je. Het houdt veel meer in dan het verwelkomen van de passagiers en het rondbrengen van een hapje en drankje. Je krijgt te maken met wisselende werktijden, safety procedures, omgaan met allerlei verschillende mensen en het snel en adequaat oplossen van problemen. Je staat er echter nooit alleen voor. Met de hele bemanning zorg je dat TUI haar doelstelling waarmaakt: Discover your smile.

Cockpit

De First Officers en Captains zorgen voor een veilige, efficiënte en klantgerichte vluchtuitvoering. Daarbij houden zij zich aan de wettelijke eisen en de procedures van TUI Nederland en de internationale TUI Group. Hierbij wordt samengewerkt met de overige bemanningsleden, maar ook met partijen die de vluchtvoorbereiding ondersteunen, zowel binnen als buiten TUI.

Werken op de grond

Vanuit het kantoor in Rijswijk en Schiphol-Rijk werken verschillende afdelingen samen om er voor te zorgen dat de vliegtuigen elke dag op tijd vertrekken en veilig aankomen. Er wordt gestreefd naar een optimale inzet van de vloot, bemanning en service. Dit wordt ondersteund door een aantal belangrijke afdelingen: Inflight Services, Operations Control Center, Ground Services, Vliegtechnische Zaken, Planning & Logistiek, Maintenance & Engineering en Quality, Safety, Security & Environment.

TUI Engineering & Maintenance

Veiligheid en on time performance zijn heel belangrijk voor TUI. Het eigen onderhoudsbedrijf van TUI Nederland, TUI Engineering & Maintenance (voorheen Tec4Jets), is sinds 2007 verantwoordelijk voor het lijnonderhoud van de toestellen van TUI fly. De medewerkers  verhelpen en voorkomen technische storingen door het zorgvuldig uitvoeren van de voorgeschreven inspectie- en onderhoudswerkzaamheden. Zij werken op Schiphol Amsterdam Airport of op één van de buitenstations.