Financieel

Onze financiële afdelingen kijken verder dan cijfers

Onze financiële afdelingen zijn nauw betrokken bij onze dagelijkse business. De taken zijn gevarieerd, van dagelijks contact met de hoteliers en reizigers tot de financiële afhandeling van de landingsrechten, treasury, het bepalen van prijzen van reizen en rapporteren aan ons moederbedrijf TUI Group in Duitsland. Er wordt onder andere gewerkt met een speciaal voor TUI ontwikkeld financieel systeem, RACS.

Accounting

Het bedrijfsonderdeel Accounting telt vier afdelingen. De afdeling Crediteuren betaalt de facturen van de vaste leveranciers, zoals accommodatiehouders en luchtvaartmaatschappijen, maar ook de landingsrechten van onze eigen airline TUIfly. De afdeling Debiteuren heeft dagelijks contact met de klant; zij zorgen er voor dat de vakantieganger op tijd betaalt. De afdeling Grootboek zorgt onder andere voor de administratie van de reisbureaus en de reisleiding en controleert en analyseert alle cijfers tot in detail binnen onze complexe administratie. De afdeling Accountmanagement Franchise doet de administratie van de franchisevestigingen. Het werk is divers: van het inboeken van bankafschriften tot het verzorgen van complete jaarrekeningen.

Controlling

De afdeling Controlling ondersteunt het management en de board met up to date financiële cijfers, zodat zij de juiste beslissingen kunnen nemen. Naast controlling en treasury werkzaamheden behandelt deze afdeling ook fiscale vraagstukken. De afdeling maakt rapportages voor andere stakeholders, zoals aandeelhouders en overheidsinstanties. Daarnaast is controlling verantwoordelijk voor de begrotingen en geeft zij advies voor de verbetering van bedrijfsprocessen.

Commerciële planning

De afdeling Commerciële Planning houdt zich bezig met de planning & control cyclus en zorgt voor de managementinformatie voor de commerciële organisatie. Doel: continu een concreet antwoord bieden op de vraag hoe we onze commerciële doelstellingen kunnen realiseren.
Maar ook het analyseren en interpreteren van yield gerelateerde (bedrijfseconomische) data ligt op het bord van commerciële planning. Zo kunnen we het yielding proces optimaliseren en professionaliseren.