Sustainability Associate (tijdelijk)

Wil jij je inzetten voor de verduurzaming van de reisbranche en zie jij kansen om de positieve impact van reizen te vergroten, en de negatieve impact te reduceren? Solliciteer dan nu!

Vacature

De functie
Als Sustainability Associate ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering en implementatie van de duurzaamheidsstrategie en het behalen van de gestelde strategische ambities. Met enthousiasme en passie vergroot je het draagvlak voor duurzaamheid onder management, medewerkers, consumenten, klanten en partners. Door de interne betrokkenheid te vergroten zorg je ervoor dat duurzaamheid steeds verder geïntegreerd is in de organisatie.

Jouw rol zal zich met name focussen op de producten van TUI, en de verduurzaming van accommodaties in het bijzonder. Samen met Product afdelingen vergroot je het aanbod duurzaam gecertificeerde accommodaties en het aantal klanten wat in die accommodaties verblijft. Dit doe je o.a. door actief met hoteliers samen te werken aan het behalen van een erkende duurzaamheidscertificering, en het ontwikkelen voor bruikbare tools voor hoteliers. Om zo efficiënt mogelijk te werken stem je je werk af tussen de Nederlandse en Belgische TUI operaties, en met collega’s van TUI Group. Je levert een maandelijkse rapportage over de stand van zaken, die de vorderingen en actualiteit laten zien. Omdat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid zie je regelmatig kansen en reik je nieuwe ideeën aan die bijdragen aan de ambities van TUI. Bezoek je externe meetings en events, dan ben je een ambassadeur voor TUI’s duurzaamheidsactiviteiten en de activiteiten van TUI Care Foundation.

De functie concentreert zich op TUI Nederland en TUI Belgium, wat betekent dat je regelmatig reist tussen beide landen. Bovendien werk je in nauw contact met onze collega’s van TUI Group en TUI Care Foundation.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring in duurzaamheid of MVO;
 • Je hebt een groen hart en commercieel denkvermogen, geitenwollensokken mag je thuis laten;
 • Coördineren en mensen verbinden is je op het lijf geschreven;
 • Met overtuigingskracht, daadkracht, creativiteit en enthousiasme, inspireer jij anderen;
 • Je kunt ambities vertalen in concrete acties;
 • Je bent sociaal en kunt overtuigend communiceren (mondeling en schriftelijk);
 • Je bent resultaatgericht en proactief en kunt snel schakelen tussen verschillende taken;
 • ‘Ja, maar’ en Nee, kan niet’ staan niet in jouw vocabulaire;
 • In jouw talenknobbel heb je Nederlands en Engels opgeslagen;
 • Je bent handig met Microsoft Office programma’s als Word, Excel en PowerPoint;
 • Ervaring in en/of kennis van de reisbranche en/of certificering van accommodaties is een nice to have;
 • Ben je jarig? Dan trakteer je je collega’s op een eigen gebakken taart!

Vind je dat bovenstaande profiel speciaal voor jou geschreven is en wil je bijdragen aan een duurzamere reiswereld? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat bieden wij je?
TUI Nederland biedt je uitstekende arbeidsvoorwaarden, goede doorgroeimogelijkheden en de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen. Voor meer informatie over deze voorwaarden, bekijk deze dan hier.

Bedrijfsomschrijving

Afdeling Sustainability is het kenniscentrum van TUI Nederland en TUI België op gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De afdeling bestaat uit een Manager Sustainability en twee Sustainability Associates. De afdeling is verantwoordelijk voor het bewaken, implementeren en (laten) uitvoeren van TUI’s duurzaamheidsstrategie Better Holidays, Better World. De duurzaamheidsstrategie van TUI Benelux is in lijn met de duurzaamheidsstrategie Better Holidays, Better World van TUI Group. 

Voor de afdeling Sustainability zijn wij op zoek naar een tijdelijke fulltime Sustainability Associate. Deze vacature betreft een tijdelijke rol ter invulling van zwangerschapsverlof.

Contactinformatie

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Melvin Mak, Manager Sustainability, TUI Benelux, via melvin.mak@tui.nl of  telefoonnummer: 070-326 6697.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure dan kan je contact opnemen met de afdeling Resourcing via resourcing@tui.nl of via telefoonnummer 070 – 326 6677. 
 
We ontvangen je motivatiebrief inclusief CV graag via de ‘ solliciteer’ button.
Sollicitaties per email worden niet in behandeling genomen.

 'Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld’