SEO Specialist

If you can’t measure it, you can’t manage it!

Vacature

Als SEO Specialist binnen de afdeling Digital Channels, die zorg draagt voor de beste website voor het boeken van pakketreizen,  vervul je een veelzijdige rol waarbinnen je bijdraagt aan het SEO resultaat van TUI en Kras. Je bedenkt en ontwikkelt verbetervoorstellen, off page content marketing campagnes om de websites als autoriteit weg te zetten en je monitort en rapporteert vervolgens de resultaten.

Je bent continu bezig met het optimaliseren van de websites en zorgt dat de doorontwikkelingen volgens jouw en TUI’s richtlijnen verlopen. Als aanspreekpunt voor collega’s adviseer je over de toepassingen van SEO. Je volgt alle nieuwe ontwikkeling op het gebied van webtechnieken en SEO. Daarnaast voer je de volgende taken uit:

 • Je bepaalt (mede) de SEO strategie van TUI en Kras;
 • Je monitort actief de ranking van de websites van TUI Nederland binnen de verschillende zoekmachines en doet op basis hiervan verbetervoorstellen;
 • Zorgt voor technische optimalisatie van de websites en overziet dat de algemene doorontwikkeling volgens de/jouw richtlijnen verloopt;
 • Functioneel en technisch adviseren van collega's over de toepassing van SEO elementen op de websites.
 • Uitdenken en realiseren van linkbuilding strategieën;
 • Bijdragen aan richtlijnen voor het creëren van klant- en zoekmachinevriendelijke content;
 • Opstellen van managementrapportages m.b.t. ranking, bezoek, conversies en omzet.

Het team waarin je komt te werken bestaat uit enthousiaste experts op het gebied van Ontwerp en Functioneel Beheer, webdesign & front-end development, webanalyse, SEO, conversie optimalisatie en UX.

Functie-eisen

Als SEO specialist heb je natuurlijk kennis op technisch als content vlak. Met jouw flexibele, resultaatgerichte houding en communicatieve vaardigheden ben je een ideale gesprekspartner. Je gaat altijd op zoek naar de maximale klantimpact met oog voor detail maar verliest daarbij nooit de grote lijnen uit het oog. Nieuwsgierig als je bent zorg je ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Door je creativiteit en ‘out of the box’-denken zorg je dat deze kennis wordt vertaald naar bruikbare toepassingen en oplossingen. Daarnaast breng je de volgende kennis en ervaring met je mee:

 • een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • minimaal twee jaar relevante, aantoonbare werkervaring, bij voorkeur in een grote e-commerce omgeving;
 • Je hebt uitstekende kennis van SEO op technisch en content vlak;
 • Je bent creatief en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, content, techniek en linkbuilding en vertaalt deze naar bruikbare toepassingen en oplossingen voor websites van TUI Nederland;
 • Je bent resultaatgericht en een communicatief vaardige gesprekspartner;

 

 • Wat bieden we jou?
 • Een professionele en resultaatgerichte omgeving waarin jij de kans hebt het verschil te maken;
 • Een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 24 vakantiedagen, 8 ADV dagen, goede pensioen voorzieningen en aantrekkelijke korting op privé vakanties van TUI Nederland;

Bedrijfsomschrijving

Met ruim 2.500 medewerkers in Nederland zijn wij de grootste reisorganisatie van Nederland. Wij maken onderdeel uit van een van de grootste reisconcerns ter wereld, TUI Group.

Vakanties voor iedereen
Wij bieden vakanties aan voor elke reiziger via onze reismerken TUI,  Kras,  Wedding Unlimited, Extravacanza en Goed Idee Reizen. Onder TUI Nederland vallen niet alleen bovenstaande reismerken, maar ook de eigen winkels van TUI en de eigen airline TUI fly. Tot slot is Tec4Jets verantwoordelijk voor het lijnonderhoud van de TUI-vloot.

Contactinformatie

Het betreft een fulltime functie met standplaats Rijswijk. maar je zult veel samenwerken met je collega's van Kras in Ammerzoden en daarom ook regelmatig in Ammerzoden zijn.

Herken je jezelf in het beschreven profiel? We nodigen je van harte uit om te solliciteren.  We ontvangen graag jouw motivatie, en CV met daarin een concrete beschrijving van projecten waaraan je hebt gewerkt.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Edwin de Bruin, Teamleader SEO via telefoonnummer 070-3266 225.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.