Application Developer (Business Intelligence)

Ligt jouw passie in IT en ben je creatief, innovatief met een probleemoplossend vermogen? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou!
 

Vacature

Als data warehouse specialist ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en uitbreiden van laadprocessen om zodoende de gewenste data marts en externe feeds te realiseren. Je maakt de laadprocessen en documentatie op en test deze om de juiste output op te leveren.
Je stelt testsets samen, test de ontwikkelde laadprocessen en controleert de data door het uitvoeren van SQL scripts. Over de testresultaten rapporteer je aan de stakeholders. Om resultaten te verbeteren en doorlooptijden te versnellen analyseer, corrigeer en optimaliseer je de bestaande laadprocessen. Waar nodig breng je verbeteringen aan. Daarnaast ontwerp je datamodellen van de data marts (dimensioneel) en pas je deze aan en/of breid je ze uit zodat deze als basis kunnen worden gebruikt voor rapportages. Je schrijft hiervoor zelf de benodigde SQL scripts.
Je bent continu op zoek naar mogelijkheden om jouw kennis te verbreden en up to date te blijven over alles wat er speelt binnen IT. Niet alleen extern weet je wat er speelt, ook van de ontwikkelingen binnen de organisatie ben jij altijd op de hoogte.
 

Functie-eisen

Wij zoeken een proactieve en enthousiaste collega. Je beschikt over uitstekende consultancyvaardigheden en weet klanten met jouw gedegen kennis te overtuigen. Je bent creatief, innovatief en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen. Daarnaast beschik je over goede organisatorische, analytische en communicatieve vaardigheden.
Om de rol van data warehouse specialist goed uit te kunnen voeren bezit je de volgende kennis en ervaring:

  • een afgeronde HBO/HBO+ opleiding;
  • minimaal 5 jaar werkervaring als Data warehouse specialist;
  • Goede algemene kennis en ruime ervaring met Informatica PowerCenter of vergelijkbare ETL tools;
  • Kennis van SQL & PL/SQL is een must;
  • Ervaring met Cognos Analytics en Cognos Framework Manager is een pré;
  • Kennis van of ervaring met Amazon Web Services of vergelijkbare cloud oplossingen is een pré.

Bedrijfsomschrijving

Op onze hoofdvestiging in Enschede is de ICT afdeling gevestigd. Deze vervult een voortrekkersrol bij het ontwikkelen van systemen, netwerken, standaarden en samenwerkingsverbanden die voor de reisbranche van belang zijn.

ICT streeft er naar

  • Een ondernemende en innoverende businesspartner te zijn op het gebied van informatie- en communicatietechnologie
  • Op marktontwikkelingen anticiperend, innovatie toepassingen van IT tot stand te brengen
  • Strategische systemen zelf of onder haar leiding te ontwikkelen

Contactinformatie

Voor deze informatie over deze vacature en de procedure kun je contact opnemen met de afdeling Resourcing via resourcing@tui.nl.

We ontvangen graag jouw sollicitatie via onderstaande ‘solliciteer’ button! Sollicitaties via e-mail worden niet in behandeling genomen.