TUI Hospitality Academy

Wil jij opgeleid worden tot professional in het toerisme?

Op de TUI Hospitality Academy leiden wij je op voor een baan binnen een modern toeristisch bedrijf. Het bijzondere aan deze opleiding is dat het de eerste toeristische opleiding is die de nadruk legt op online werkzaamheden aan de ‘voorkant’ (frontoffice) en dienstverlening aan de ‘achterkant’ (backoffice).

Als je aan de frontoffice werkt, dan ga je (internationaal) aan de slag in een vakantiehotel of recreatiepark als Reisleiding, Gids of Host. Ook kun je als coördinator van incentive reizen (zakenreizen), medewerker bij een reisbureau of touroperator aan de slag gaan. Bij een backoffice functie houd je je bijvoorbeeld bezig met online marketing of werk je op een afdeling Customer Care.

Kortom, na het afronden van de TUI Hospitality Academy heb je volop mogelijkheden!

Wat leer je tijdens de opleiding?

De opleiding geeft een goede mix tussen praktijk en theorie. Je krijgt algemene vakken als hospitality, talen, social media, economie & marketing, rekenen, solliciteren, personeelsmanagement en ondernemersplan.

Daarnaast zijn er nog branchevakken zoals frontoffice, backoffice, online marketing/communicatie, touroperating & reizen, klantcontact, incentives, product- en branchekennis en toerische ICT.

Hoe kom je in aanmerking voor de TUI Hospitality Academy?

Een van de onderstaande vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Economie
  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Techniek of Zorg en Welzijn of Landbouw met wiskunde of economie of een tweede moderne vreemde taal
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4
  • Verwante beroepsopleiding niveau 3

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleidingen, neem contact op met het Studenten Succes Centrum van het Koning Willem I College.

Bekijk de website van de opleiding voor informatie over een versnelde opleiding.

Aanmeld- en selectieprocedure

Heb je besloten dat je je wil aanmelden voor deelname aan de TUI Hospitality Academy? Ga naar de website de TUI Hospitality Academy, en maak je interesse kenbaar.

Een intakegesprek en/of toetsen maakt deel uit van de toelatingsprocedure.