TUI fly Flight College België

Wil je opgeleid worden tot First Officer bij de TUI fly MPL Flight College in België?

Het TUI fly MPL Flight College BE moet de droom om piloot te worden voor meer jongeren financieel haalbaar maken. Tegelijk willen wij piloten opleiden die aan de hoogste criteria voldoen. De opleiding combineert studeren en werken binnen TUI fly BE.

Als First Officer ziet jouw dag er nooit hetzelfde uit: Je komt op de mooiste plekken ter wereld en leert daarnaast andere culturen kennen. Het allerbelangrijkste in jouw functie is om onze passagiers en cabin crew veilig tot hun bestemming te brengen. Je brengt service op een hoog niveau. Verschillende bestemmingen, flexibele en onregelmatige uren zijn deel van jouw functie. Als toekomstig First Officer sta je stevig in je schoenen en houd je van een uitdaging.

De opleiding

Via interactieve lessen, e-learning en simulator-oefeningen kan je na 1,5 jaar of 3 jaar en 3 maanden aan de slag als First Officer. De type rating Boeing 737 is inbegrepen in het programma.  Jouw lessen worden gegeven door ervaren piloten en een professioneel team van docenten. Zij zullen je ondersteunen tijdens het traject en alles bijbrengen wat een piloot hoort te weten.

Concreet geven we het volgende mee in de opleiding:

  • Klassikale lessen en e-learning voor ATPL en type rating;
  • Volledig cursus Private Pilote License;
  • Simulator oefeningen voor B737 MAX/NG (multi license pilot training en type rating), inclusief Touch & Go;
  • Lijntraining B737 NG/MAX;
  • De Type rating B737.

De voordelen en kosten

Het opleidingsprogramma is zo opgezet dat we de kosten laag kunnen houden zonder aan kwaliteit in te leveren. Afhankelijk van het traject dat je kiest rond je de opleiding af in 1,5 jaar of in 3 jaar. Wij verzekeren je dat je na het behalen van je opleiding aan de slag kan als First Officer. Je krijgt drie contracten van minimum acht maanden in een tijdsframe van 36 maand. Na deze periode krijg je de mogelijkheid om te solliciteren voor een vast contract.

Meer informatie over de twee verschillende trajecten en de kosten vind je hier.

Vereisten voor aanmelding

  • Je bent in bezit van een havo of mbo 4 diploma;
  • Je bent 18 jaar oud of je wordt 18 jaar in 2018;
  • Je bent niet kleurenblind
  • Bril / contactlenzen: sterkte maximaal -4/+3 Je zicht is tussen de -4 en +3;
  • Goede beheersing Engels, voor het 3 jarige traject moet je ook kennis hebben van het Nederlands. Voor het 3 jarige traject is goede beheersing in het Frans een pré.

Aanmeld- en selectieprocedure

Het TUI fly MPL Flight College BE start in september. Elk jaar kunnen minstens 12 kandidaten hieraan deelnemen. Hiervoor moeten ze een aantal testen doen. De selectie van de kandidaten is momenteel volop bezig.

Wil je de opleiding volgen en jouw droom in vervulling laten gaan? Meld je dan aan via de volgende website.