Sollicitatieprocedure

Online Solliciteren

De eerste stap om in aanmerking te komen voor een baan bij TUI is door online te solliciteren. Onder elke vacature vind je de button ‘solliciteer’. Hier laat je jouw motivatie en CV achter. Wij streven er naar binnen twee weken een reactie te geven.

De procedure

Een medewerker van de afdeling HR bekijkt of jouw motivatie en CV matchen met de vacature. Wanneer dit het geval is, nemen we contact op voor een telefonische intake of nodigen we je uit voor een eerste sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek  willen wij  je uiteraard graag beter leren kennen. Wij zullen onder andere ingaan op jouw capaciteiten en motivatie. Maar het is net zo belangrijk dat je ons leert kennen. Een eerste gesprek geeft je ook de gelegenheid om te kijken of de functie en onze organisatie bij jou past.

Bij positief vervolg – en afhankelijk van de functie – volgt er na het eerste gesprek, een tweede sollicitatiegesprek en kan een referentiecheck en/of assessment onderdeel uitmaken van de procedure.

Als we na het doorlopen van bovenstaande procedure voor elkaar kiezen, ontvang je een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Mogelijk vindt hierover nog een arbeidsvoorwaardengesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt een aantal formele zaken geregeld zoals het salaris, reiskostenvergoeding, vakantiedagen, auto of telefoon van de zaak en meer.

Overig

In de selectieprocedure van onder andere Cabin Attendant en Piloot maakt een medische keuring en afgifte Verklaring van Geen Bezwaar onderdeel uit van de procedure.

Vragen?

Heb je vragen over de procedure of de status van de sollicitatie? Dan kun je je wenden tot de contactpersoon die in de vacature staat vermeld.