'Je maakt echt een verandering in je levensstijl door en doet fantastische ervaringen op'

Nikki

TUI Childcare Supervisor

Na mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs wilde ik dolgraag met kinderen blijven werken, maar dan liever niet in een klaslokaal. Ik wilde ook dolgraag de wereld ontdekken. Daarom ben ik in 2016 gestart bij TUI in het nieuwe, internationale, Family Life concept.

Binnen dit concept ben ik aan het werk gegaan als Childcare Supervisor. Als Supervisor ben je het aanspreekpunt voor de drie kidsclubs in je hotel en ben je de spil binnen het team. Het plannen en leiden van vergaderingen, het maken van roosters en het verwerken van alle administratie is slechts een kleine greep uit je takenpakket. Buiten de administratieve kant heb je veel contact met de gasten en de kinderen in het hotel en is er zelfs tijd om 1 van de sessies bij te wonen in een van de clubs.

Het Family Life concept werkt samen met andere internationale takken van TUI. In mijn huidige hotel werk ik met collega’s van 8 verschillende nationaliteiten. Het is heel interessant welke cultuurverschillen er zijn en welke normen en waarden mijn collega’s erop nahouden. Dit maakt je werk extra uitdagend. Ook je talenknobbel groeit middels dit werk. Ondertussen kan ik enkele eenvoudige zinnen en woorden uit 7 verschillende talen gebruiken in mijn contact met kinderen en hun ouders/verzorgers.

In een Family Life hotel werk je samen met verschillende afdelingen, zoals je TUI Guest Relations team, het Entertainment team en het Production team. Door een ‘wij zijn één team’-mentaliteit kun je elkaar ondersteunen binnen verschillende vakgebieden en doe je een brede kennis op van het werken bij TUI. Geen dag is hetzelfde en dat maakt je werk zo leuk!

In mijn ogen zijn bepaalde persoonlijke kenmerken erg belangrijk voor het werken en begeleiden van een internationaal team in het buitenland. Je moet een teamplayer zijn, natuurlijk leiderschap hebben, geen  9 tot 5 mentaliteit hebben, lang van huis kunnen en willen zijn en je levensstijl kunnen aanpassen. Je maakt echt een verandering in je levensstijl door en doet fantastische ervaringen op.

Als Childcare Supervisor kun je samen met je team het verschil maken binnen het hotel en kinderen en hun ouders een onvergetelijke vakantie bezorgen!