Internationaal

TUI Nederland maakt deel uit van TUI Group, één van de grootste reisorganisaties ter wereld met meer dan tweehonderdtwintig reismerken onder één internationale paraplu.

De reismerken van TUI Group werken samen onder één paraplu en verzorgen vakanties naar 180 bestemmingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van deze reisgigant staat in Hannover, Duitsland.

TUI Group is het resultaat van de fusie tussen het Britse TUI Travel PLC en het Duitse TUI AG. In december 2014 zijn de twee TUI bedrijven gefuseerd en ontstond internationaal marktleider TUI Group. TUI Group is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange en de Mdax in Hannover.

Fritz Joussen, de voormalige CEO van TUI AG, is sinds februari 2016 Chief Executive van de TUI Group.

TUI Group heeft reisorganisaties in 31 landen en voert in totaal meer dan 220 reismerken. Bij TUI Group werken meer dan 67.000 collega’s. Samen verzorgen zij op 180 bestemmingen de vakanties voor ruim twintig miljoen vakantiegangers per jaar en die vakanties worden onder andere verkocht via 1.600 reisbureaus in Europa. Daarnaast heeft TUI Group vijf airlines met een gezamenlijke vloot van meer dan 150 vliegtuigen -waaronder de TUI fly toestellen -, driehonderd TUI-hotels en een vloot van TUI-cruiseschepen.

Duurzaam toerisme staat hoog in het vaandel bij TUI Group en is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur. TUI heeft zich aangesloten bij het UN Global Compact initiatief en is als enige reisorganisatie genoteerd aan de gerenommeerde Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Meer informatie over internationale carrière mogelijkheden is te vinden op TUI Group.