Arbeidsvoorwaarden

TUI Nederland biedt een pakket arbeidsvoorwaarden dat tot de beste van de reisbranche behoort. Je krijgt ruimte om jezelf te ontwikkelen en ambities vorm te geven.

TUI Nederland  kent een cafetariasysteem, waardoor het mogelijk is om flexibel om te gaan met arbeidsvoorwaarden, zoals het kopen of verkopen van vakantiedagen. Naast een marktconform salaris en 8% vakantietoeslag bieden wij je de volgende arbeidsvoorwaarden;

  • Collectieve ziektekostenverzekering bij CZ met een korting van 10 % voor de basisverzekering en 15 % op de aanvullende verzekering
  • Pensioenverzekering bij BEFrank; dit betreft een beschikbare premieregeling. De pensioenpremie voor medewerkers bedraagt momenteel 4,6% van de pensioengrondslag
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Reiskostenvergoeding
  • Fietsplanregeling
  • Winstdelingsregeling
  • 40% korting voor medewerkers op eigen vakanties (deelname na de proeftijd bij een dienstverband van minimaal 6 maanden)
  • Speciaal voor haar medewerkers heeft TUI een 10% kortingsregeling voor familie (1e en 2e graad familie van medewerkers) met een max. van € 250,- p.p. per boeking (deelname na  een dienstverband van minimaal 6 maanden)
  • Gratis doorlopende reisverzekering

Daarnaast biedt TUI Nederland haar medewerkers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en door te groeien binnen het bedrijf. Hiervoor zijn binnen de organisatie verschillende opleidings- en trainingsfaciliteiten ontwikkeld. Ook verzorgt de afdeling Learning & Development een breed scala aan incompany-trainingen. Dit kan on the job of via een (incompany) opleiding of studie.

Ook hebben wij een uitgebreid aanbod van e-learning modules. Denk bijvoorbeeld aan modules klantgerichtheid, timemanagement, Office trainingen en leidinggeven. Dit aanbod wordt bovendien iedere maand uitgebreid.

Interne mobiliteit

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers kunnen groeien in hun ontwikkeling. Daarom wordt het volgen van opleidingen en interne mobiliteit gestimuleerd. Ieder jaar word je functioneren beoordeeld en kijken we naar wat er in de toekomst mogelijk is. We bespreken jouw ambities en capaciteiten. Loopbaanwensen kun je op allerlei manieren invullen. De een denkt aan een andere functie, de ander wil zich misschien verder ontwikkelen in zijn huidige functie.

TUI volgt de Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO) voor de reisbranche.